Book haul – ce carti am cumparat in luna februarie? :)

Buna! Astazi va prezint cartile pe care le-am cumparat in februarie, luna iubirii. Cartile sunt in numar de sase, deci sa INCEPEM!

 

1. „Forma apei” de Andrea Camilleri

forma apei

Descriere:    „Asa cum apa ia forma vasului in care este turnata, la fel si mobilul mortii inginerului Luparello pare ca se prelinge de-a lungul unor retorte alambicate, a unor canale transformate intentionat in vase comunicante – toate conducand spre mediul de afaceri si politico-mafiot al Siciliei. Aceasta este forma. Substanta insa (vinovatul, adevaratul mobil sau circumstantele crimei) se afla altundeva, intr-o lume guvernata de cutume stravechi, refractara la prezent, mai pesimista chiar decat lumea zilelor noastre.”

 

2. „Copilul fluviului” de Paul McAuley

copilul fluviului

Descriere:  Cartea I din Trilogia Confluentei

„Orasele si masinariile stravechi, aflate in dezintegrare pe planeta Confluenta sunt atat de misterioase, incat par magice. Plecat din necropola Aeolis spre enigmatica metropola Ys, Yama descopera secretele trecutului sau, pe masura ce este prins in iuresul unui razboi de interese politice si religioase.”

 

3. „Razbunatorul. Legenda lui Hugh Glass” de Michael Punke

razbunatorul

Descriere:
„Suntem in anul 1823 si vanatorii de blanuri ai Companiei Rocky Mountain Fur duc o viata brutala de frontiera. Hugh Glass e unul din cei mai buni oameni ai Companiei, un neinfricat pionier al frontierei, specialist in gasirea urmelor. Dar o misiune de cercetare il aduce fata in fata cu un urs grizzly, care il mutileaza groaznic, iar ceilalti nu mai spera ca el sa supravietuiasca. Doi oameni ai Companiei sunt desemnati sa aiba grija de Glass pana moare. Insa dupa ce acestia il jefuiesc si-l abandoneaza, pe Glass il tine in viata o singura dorinta: razbunarea. Cu un curaj si o hotarare iesite din comun, omul muntilor parcurge, mai intai taras, sute de kilometri din frontiera americana neexplorata.”

 

4. „Insemnarile damei de silicon” de Danut Ungureanu

insemnarile

Descriere:  

„Tu-mi jurai dragostea toata
Da-mi dai lacrima sarata…
Zilliconda, Zilliconda,
Amoreza vagabonda…

Te doream fiece noapte
Si-am avut doar vant de soapte…
Zilliconda, Zilliconda,
Oachesa, roscata, blonda…

Ce mi-e viata far’ de tine
Un desert inchis in mine…
Zilliconda, Zilliconda,
Silicon si anaconda…”

5. „Pasarile galbene” de Kevin Powers

pasari

Descriere:  

„Scris de un veteran al razboiului din Irak, Pasarile galbene este povestea devastatoare a doi combatanti care incearca sa scape cu viata din focul luptei. Cei doi soldati – Bartle, in varsta de optsprezece ani, si Murphy, de douazeci si unu de ani – sunt aruncati in mijlocul asediului orasului Al Tafar, o inclestare sangeroasa care le dovedeste ca nimeni nu e de fapt pregatit pentru razboiul real.

In zilele de cosmar care urmeaza, cei doi tineri au de infruntat deopotriva atacurile insurgentilor, epuizarea fizica si tensiunea provocata de pericolul permanent. Surprinzand cu deosebita acuitate si efectele razboiului asupra familiilor ramase acasa, Pasarile galbene este o marturie zguduitoare, printre primele capodopere ale literaturii americane dedicate razboiului din Irak.”

6. „Monstrul. O antologie de povestiri trasnite”

monstrul

Descriere:  „Monstrul. Antologie de povestiri trăsnite se adresează tuturor tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 100 de ani și este o carte interzisă tuturor persoanelor fără umor!

Neil Gaiman, Jonathan Safran Foer, Nick Hornby și alți prozatori au intrat în joc și au născocit povești de tot râsul, cu personaje pitorești și întâmplări ce-ți aduc aminte de cărțile copilăriei și ale adolescenței. Colecția McSweeney’s aduce iar un volum ce creează dependență.

Telefoane la care răspund patrupede, oameni înfricoșați de moarte, gurmanzi care se delectează cu mâncăruri fantastice, cartiere visate în care au loc concursuri trăsnite, monștri fără nimic monstruos și câte și mai câte, în povestiri care țin departe plictisul. Scriitorii s-au jucat pentru ca și cititorii să se poată juca. O explozie de fantezie, pentru o explozie de bucurie.”

De la fictiuni istorice, antologii si pana la proze fantastice. Am cumparat numai carti minunate! Pe trei dintre ele le-am citit. Va voi spune mai multe in wrap-up! Pana atunci, lecturi frumoase! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s