Valuri de viață de Lina Moacă

Fotografia postată de Povești la răscruce.

Titlu: „Valuri de viață”

Autor: Lina Moacă

Nr. pagini: 315

Anul publicației: 2018

Recenzie: 

Irina Albu este tânăra cu visuri mărețe ce își narează povestea la persoană I. Iubitoare, atentă și foarte apropiată de bunicul ei, Dan Albu, decide, în avionul cu care venea din Franța termine liceul în București.

– Nu vreau  mai plec în Franța. M-am gândit mult și am hotărât   mut la o școală aici în București. Trebuie  înțelegi  e momentul   întorc acasă definitiv. Oricum, nu vreau  ne mai despărțim. Vreau  stau cu ține, murmur, implorându-l cu privirea.

Din cauza vârsteimoșneagul învechit de timp avea destul de des atacuri de cord. Din acest motiv, Irina ajunge  locuiască alături de el. Dar nu pentru  se simte responsabilă de îngrijirea lui, ci pentru  îl iubește foarte mult.

– Moșneag afurisit, ți-am spus  te iubesc enorm?

Rămasă orfană de ambii părinți de la nouă ani, Irina Albu reușește  treacă peste această suferință provocată de un accident de mașină. Cu ajutorul bunicul ei, fata încearcă  ducă o viață cât se poate de obișnuită unor milionari, studiind pentru a-i lua locul lui Dan Albu in afaceri.

Cu prima zi de liceu din clasa a douasprezecea, intr-un liceu situat in Bucuresti, Irina intalneste copiii de bani gata, care nu se satura niciodata din a strange cat mai multe lucruri materiale nefolositoare. „Vedetele” liceului erau niste fete fitoase, care isi etalau avutiile cu fiecare ocazie pe care o gaseau. Grupul era format din Selena, păpușa Barbie, și copiile ei, Ema si Vanesa.

– Ei, am început destul de bine anul dacă am reușit din prima clipă  atragem atenția celei mai populare fete din școală și a celor două clone ale ei. V-ați dat seama  Ema și Vanesa seamănă tot mai mult cu idolul lor?

Dar, odată cu prima zi, întâlnește un Crai de verdecare îi fură ușor-ușor inima. Robert Groza este băiatul râvnit de fetele din liceu, cu o freza dezordonată și un corp atletic. Dar ceva se întâmplăCând acesta îi află numele, se grăbește  plece cât mai repede de lângă Irina.

-Uff! Scuză-te rog, dar m-am luat cu vorba și am uitat complet  am de rezolvat ceva urgent. Îmi pare răuîmi pare tare rău…! Iartă-Iartă-, te rog…

Irina o întâlnește pe Melisă Marinescu, fosta colegă, dar și pe Any Iorga și Ely Voicu, cu care leagă o prietenie strânsă. Cu acestea, timpul nu mai e atât de plictisitor, iar sentimentele pentru Robert sunt mai bine ținute în frâu.

Dan i-l prezintă Irinei pe Victor, care provine dintr– o familie de bancheri.  Este un tip foarte atrăgător, care o cucerește pe Irina cu amuzamentul și relaxarea de care da dovadă în orice moment. Dan voia un pretendent pentru nepoata lui, deoarece își dorea să ajungă să o conducă la altar, iar atacurile de cord îl făceau să fie și mai nesigur în această privința. De aceea, Victor i se pare cea mai bună alegere. Dar oare Irina îl dorește pe Victor sau inima ei este dăruită altcuiva?

Situațiile prin care Irina ajunge  treacă sunt  un montagne-russe periculos. Va iubi și va fi iubita, va suferi, se va interioriza și nimeni nu o va mai putea scoate din starea de anxietate și nebunie. Doar EL, iubitul ei, bărbatul care a mințit o   nu sufere, dar din cauza căruia a ajuns într-o situație și mai deplorabilă.

Ani de zile a fost mințită de persoană cu care era căsătorită, doar pentru  acesta credea  îi va fi mai bine lângă el.

– M-ai distrus! urlu eu. Ai distrus tot ce a fost pur și sfânt în mine. Nu pot  cred  m-ai privit cum  stingeam și nu ai făcut nimic.

 

Suferința prin care mulți milionari trec: au tot ce își doresc, dar, în același timp, nu au nimic.

 

Link-uri:

Valuri de viata pagina de facebook

Pe Elefant

Pe Librex

Pagina de autoare Lina Moacă

Un gând despre „Valuri de viață de Lina Moacă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s