Vorbește cu mine de A. Stepahie

Vreau  încep prin a mulțumi editurii Bookzone pentru ocazia de a citi o carte minunată!

Imagini pentru vorbeste cu mine a stephanie

Titlu: Vorbește cu mine

Autor: A. Stephanie

Număr pagini: 360

An publicației: 2017

Vorbește cu mine, este, într-o oarecare măsură, povestea fiecăruia dintre noi – îți amintește de fiorii primei iubiri, de neînțelegerile cauzate de lipsa de comunicare, de lacrimile amare, dar și de acea fericire care pare eternă.

Ne regăsim în rândurile cărții, dar este povestea lor – povestea dintre Blake, un adolescent decis să nu vorbească deloc cu Bex, fata care este dispusă să suporte momente îndelungate de tăcere doar pentru a fi în compania lui. Asta până când el decide să vorbească. Dar cine știe dacă asta nu cumva complică lucrurile și mai mult.”

” – Ți-ai făcut prieteni?

O mulțime. Toată lumea vrea să fie prietenă cu un tip care nu vorbește.”

„Vorbește cu mine” este povestea a două persoane ce se interiorizeazăîncercând  nu își facă prieteni. Este povestea lui Bex și a lui Blake.

Unele lucruri nu se schimbă niciodată.

De altele îți dai seama  sunt pe cale  o facă încă dinainte  se schimbe. 

Bex îl întâlnește pe Blake în prima zi de liceu. În urmă unui conflict pe care îl are cu sora lui la cantină, Blake va primi porecla de „Indiferentul”, iar Sky „Arțăgoasa„. Crezând  este iubita lui, Bex este ofuscată de scandalul pe care l-au provocat, oprind rândul, ce înainta oricum destul de greu.

Pe ea o  o numesc Arțăgoasa, iar pe el Indiferentul, pentru  nu face altceva decât  își ducă mâna la buzunarul de la spate al pantalonilor army pe care îi poartăprivind-o indiferent. (…) E înalt, brunet și are o atitudine oarecum sumbrăÎncerc  îmi dau seama ce a fost în mintea lui când a intrat într-relație cu Arțăgoasa, dar nu găsesc nicio explicație plauzibilă.

 

Parcurgând pagină cu pagină, vom descoperi două personaje vulcanice, care ascund nenumărate secrete. Blake nu vorbește cu nimeni, nici măcar cu Bex, de care se simte atrasă, atracția fiind reciprocă și din partea ei. Rebecca/Bex nu îl forțează să vorbească, deși își dorește să îi audă vocea. Când acest lucru se întâmplă, accentul lui britanic îi rămâne întipărit în minte, dar, mai ales, în inimă, pentru că știa că nu îl va auzi prea des.

Relația dintre cei doi, la început, este una de cunoaștere, de pregătire a „terenului”. Dar, cu fiecare ocazie în care Blake nu se poate abține din a-i vorbi, relația evoluează, evoluând și sentimentele pe care și le poartă. Totul începe de la atracție fizică, până ajunge  la iubire. 

Totul dintre cei doi este pur. Este o dragoste adolescentină prin care ajung să se cunoască pe ei înșiși, nu doar pe cei de lângă ei.

Deși cartea este bazată pe un clișeu, are „acel ceva” ce te face să nu o mai lași din mâna. Dacă o citești în perioada potrivită, cum ar fi între 14 și 18 ani, este mai mult decât potrivită. Te regăsești în ea. Vezi suferința aia trecătoare pe care o ai când cel de care iti place nu te bagă în seama, când plângi cu lacrimi de crocodil că e cu o altă față.

„Vorbește cu mine” a venit la fix pentru perioada prin care trec!

Și o  vorbesc. Al naibii  fiu de nu o  fac asta.

 

 

Mulțumescîncă o dată, Bookzone!

Puteți cumpără cartea de aici!

 

Un gând despre „Vorbește cu mine de A. Stepahie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s