Război în doi de Mirela B. Florentina

razboi

Titlul: Război în doi”

Autor: Mirela B. Florentina

Editura: Celestium

Anul publicației: 2018

Nr. pagini: 243

 

Abygail Smith crede  știe exact ce își dorește de la viațăÎnsădupă o petrecere la care merge însoțită de cea mai bună prietenălumea ei perfectă este zguduită din temelii.

Dylan Turner obține întotdeauna ce vrea. Sexy și provocatorbăiatul o face  simtă dragostea și pasiunea, dar îi face cunoștință și cu durerea și suferință.

Deși diferiți, pe cei doi îi leagă ceva: haosul din suflete. Povestea lor este condimentată cu certuri, întâlniri romantice și despărțiri dureroase. Niciunul nu știe ce vrea, dar ambii își doresc totul.

 

Vreau  încep prin a mulțumi Editurii CelestiumMulțumesc pentru ocazia de a lectură noile apariții!

Război în doi” este o carte adresatăîn principal, adolescențilorÎi avem în prim-plan pe Aby și Dylan, două comportamente total opuse. Aby este fata cuminte, retrasăcare învață pe brânci pentru Harvard. Datorită muncii pe care a depus-o în cei patru ani de liceu, va fi șefă de promoție. Dylan este preocupat de cursele de mașini care se țin la Jo’, un bar din oraș părăsit, nu are relații de lungă duratăci doar cât își satisface plăcerileși are un comportament violent, având probleme dese cu poliția, și foarte posesiv. De aici, a început veșnicul clișeu.

Cei doi se întâlnesc la o petrecere la care Aby este aproape obligată  participe, fiind și prima petrecere din cei optsprezece ani de viațăPrietena ei, Madison, ocheste un tip beat mort, pentru care o părăsește pe Aby, deși nu au ajuns de nici trei minuteLa fel ca și Dylan, Madison are un comportament iresponsabil, opus prietenei sale cele mai bune.

Fata decide  își petreacă restul serii în bucătăria casei, deoarece nu era foarte populată de adolescenți beți. Dar, de cum a intrat în respectiva încăpere, este racolată de un tip „în călduri„,  altfel nu îi pot spune. Aici intervine „Dylan Turner, multimiliardar, fiul celui mai important om de afaceri din State, arogant și prezent în toate ziarele de scandal mai des decât orice cântăreț sau actor celebru”, care o salvează de la un viol, deși el, după câteva minute de discuțieîi propune  meargă la un hotel.

Reperele temporale nu sunt bine alese. Așteptând ca minunata ei prietenă  se despartă de tipul cu care s-a cuplat, Aby stă lipită de mașina acesteia patruzeci de minute. Apare „prințul pe cal alb”, adică Dylan, care o salveazădin nou, dar acum de la așteptareDupă lungi insistenteacceptă și urcă în mașina lui, un bolid de lux cu geamuri fumurii, ca  nu se vadă din interior – dacă v-ați prins de ce. :)) O conduce până acasă, iar, când ajung, aproape  soarele e pe cer, deși ei nu au stat nicio oră la petrecere. De aceea reperele temporale nu sunt alese corect.

Aby și Dylan au parte de câteva întâlniri întâmplătoareașa se presupune. Ea se îndrăgostește de el, deși la început nu i se părea un tip atrăgător. Dar cum Dylan Turner e un bad boy în toată regulă, o rănește prin alegerile și propunerile indecente pe care i le face.

Din cauza găștii în care a intrat, Abygail își minte părințîipleacă noaptea pe ascuns. Dar se pare  nu e chiar atât de îndemânatică în artă furisarii pentru  tatăl ei îi „atrage” atenția într-un mod deloc obișnuit unui părinte: nu o ceartăci îi da sfaturi în dragoste, ceea ce e atipic părințilorMama ei are un comportament foarte imatur, mandrindu-se de muncă pe care a depus-o pentru a-și întreține fata, dar nu își da seama  nu s-ar fi ajuns acolo dacă Aby nu invățaPână spre ultimele pagini, starea mamei se înrăutățeștefiind și mai indiferentă față de copilul și soțul ei. O putem considera pe aceasta narcisistă așteptăm  aflu de ce se comportă așa, dar nu am avut nicio șansă.

Dacă atunci când ești alături de el, inima ta bate la fel de tare ca vântul în timpul unei furtuni, înseamnă că alegerea  pe care ai făcut-o a fost din inima.

Din punctul meu de vedere, povestea lui Dylan și a lui Aby trebuie să se termine odată cu volumul unu. Chiar dacă nu s-au aflat răspunsurile tuturor întrebărilor, ar fi scăpat un pic de „săpuneala” de carte-clișeu cu un final neașteptat. Dacă ați citit cartea, știți ce final a avut. Mi s-ar fi părut mult mai potrivit.

De ce nu putem să ne păcălim inima la fel de ușor cum îi mințim pe ceilalți?

 

Recomand cartea adolescenților care vor o lectură ușoarăPrin această recenzie ușor negativistă, nu am vrut  denigrez cartea în vreun fel. Autoarea este o persoană pe care o apreciez din inima, o față minunată și frumoasă. „Război în doi” este cartea ei de debut. Sper  va publica multe cărți și  stilul de scriere se va îmbunătăți cu trecerea timpului!

 

 

Puteti comanda cartea de pe site-ul Editurii Celestium.

Mirela B. Florentina pe facebook

Editura Celestium pe facebook

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s