Decolorat de Miruna Lavinia

Imagini pentru decolorat de miruna lavinia

Titlu: Decolorat

Autor: Miruna Lavinia

Editura: Berg

Nr. pagini: 174

Anul publicației: 2018

Ca adolescent, Theodore fusese mereu ținut din scurt. Ori de câte ori încerca  se împrietenească cu un grup de tineriai lui făceau în așa fel încât  scape de ei sub veșnicul pretext  doreau -l protejeze. Mereu se justificau, spunându- oamenii sunt răi, profitori, obsceni sau  au un comportament deviant.

Încep prin a va spune cât de mult am iubit această carte și  am avut atât de multe stări încât credeam  sunt în pielea pictorului Eugene Vrabec. Ca orice pictor, deținea o nebunie aparte, una a culorilor întinse pe pânze, a uleiurilor cu un miros omniprezent în casa lui.

Întâlnindu-l pe Theodore Kisely la galeria de artă pe care o creease, Eugene  a fost atras de timiditatea și de modul în care își ferea privirea de a lui. Între cei doi se formă o legătură ce greu ar mai fi putut fi desfăcută.

Fiind crescut de niște părinți prea protectivi, care îi controlau fiecare mișcare, Theodore nu s-ar fi gândit niciodată că poate fi atras de un bărbat, ceea ce îi interzicea religia și viitoarea meserie, adică cea de pastor. Dar, când te lași îndrumat de sentimente, nu mai contează ceea ce este în jurul tău. Încerca să își împartă viață între Eugene, facultate și părinți, fără ca cei din urmă să își dea seama de întâlnirile dintre cei doi tineri.

Pentru că tatăl lui Theodore bea foarte des, deși meseria îi interzicea, el fiind pastor, avea un comportament violent asupra fiului lui, pe care îl lovea adesea, din motive imature. Mama lui Theodore  a înaintat o cerere pentru divorț, pe care a anulat-o la scurt timp, deoarece nu se cade  un preot să nu aibă soție, iar ea nu își dorea să își lase soțul fără o slujba. Cu ajutorul unor avocați, părinți ai unei colege de-a lui Theodore, Darja, mama lui a reușit să fie mai indiferență injuriilor adresată de soțul ei.

Din acel moment, întâlnirile pe care Eugene le avea în casa lui cu Theodore au încetat, iar boala pe care o avea pictorul a recidivat.

Primind de la a doua lor întâlniredin partea lui Eugene, o cutie, Theodore a desfăcut-o încă de când a ajuns acasă și a rămas singur, dar ea era goalădeși pictorul i-a spus  era plină ochi și chiar așa se auzea când o zdruncina. Theodore s-a crezut înșelat, dar Eugene insista  ar fi fost plină în continuare.

Când viitorul pastor a vrut  plece spre casa iubitului sau, a fost oprit de tatăl care era beat. L-a lovit și i-a ars cutia, iar acest fapt a sfărâmat sufletul lui Theodore în bucățele mărunte. De atunci, întâlnirile celor doi au reînceput, cu mult mai multă pasiune și iubire.

Dar cât ține fericirea? Până când va sta Theodore lângă Eugene? Ce îi va despărți pe cei doi? Și oare se vor mai revedea?

 

Decolorat e o altfel de poveste de dragoste. E dragostea prin care te cunoști pe ține însuți, îți înțelegi personalitatea și orientarea.

– Te iubesc, Theodore Kisely, spuse Eugene.

Copleșitîși duse brațele după gâtul lui Eugene și-l strânse în brațelăsând și capul pe umărul acestuia.

Eugene ofta.

– Ce belea, iubirea asta.

 

Link-uri:

Decolorat pe Libris

Decolorat pe facebook

Miruna Lavinia pe facebook

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s