Ducele de Castle. Fiica regelui de Alina Cosma

Titlu: Fiica regelui

Autor: Alina Cosma

Seria: Ducele de Castle

Nr. pagini: 244

Anul publicației: 2015

Editura: Primus

 

 

Eternele povesti de iubire se nasc din chinurile sfasietoare ale dragostei.

Alexandru devine comandantul ostirilor regale dupa moartea tatalui sau si doreste sa salveze tara din mainile tiranului. Salvarea vine insa de unde nu se asteapta. Dar in mijlocul jocurilor politice de culise, este prins in mrejele iubirii. Negandu-si originile, isi refuza fericirea in fata datoriei.

Miriam, o copila nevinovata, de o frumusete rapitoare, invata intr-un mod crud ce este viata. Mereu fugind pentru a se salva, nu scapa de destinul dictat din nastere. Fara sa stie ce este dragostea, ajunge sa lupte pentru cel care se transformase in protectorul ei fidel. 

Se naste o dragoste interzisa intre doi oameni din lumi pe cat de diferite, pe tot atat de rigide, un El si o Ea ce trebuie sa-si infrunte destinele si sa-si gaseasca fericirea intr-o societate dominata de reguli nemiloase.

 

Fiica regelui este un historical romance, ce are o acțiune alertă și care se citește foarte ușor.

Acțiunea începe în regatul Lycaste, regat în care domnea fiul Regelui Ferdinand, Eduard. Comandantul gărzii regale, Alexandru, este trimis de către rege  aresteze o femeie care și-a otrăvit soțulÎn temnițăgăsește o fată. Decide  îi ofere protecția lui, deși fata nu vorbea, iar el nu avea această obligație

După o perioada bună de timp, Miriam, căci așa o chemaîncepeușorușor aibă încredere în Alexandru și  îi vorbeascăLa prima impresia pe care și-au făcut-o despre față, comandantul gărzii regale și servitorii lui au crezut  este mutăÎntre cei doi se aprind scântei atunci când sunt unul lângă altul, dar niciunul nu observă. Miriam nu știa nimic despre dragoste sau despre cum ar trebui  se comporte în această situațiefiind încă o copilă, dar neavând nici cine  o învețepărinții ei muriseră, presupusii părinți. Alexandru însă nu voia  se îndrăgostească și spera ca nici tânăra  nu o facă.

Făcând câteva căutări, comandantul află  Miriam este fiica nelegitimă a regelui Ferdinand și sora lui Eduard. Ca și dovadă a acestui fapt deținea mai multe scrisori ale regelui cu mama ei naturală, femeia ce tocmai își otravise soțul

La un bal organizat de regele Eduard, Alexandru îi prezintă scrisorile, dar și pe Miriam. Pleacă grăbiți de la bal, iar regele pune gărzile  o găsească pe prințesă și  o omoare; aceasta îi amenință locul la tron și moștenirea, prin apariția neașteptată

Alexandru și Miriam părăsesc Regatul Lycaste și se îndreaptă spre Regatul Clare, dar au un drum tare anevoios, plin de pericole. La sfârșitul acestuia, ambii sunt răniți și obosiți

În palatul regelui Sebastian, unchiul lui Alexandru – nepotul renegat -, Miriam are parte de o primire ciudată. Regele și fiul acestuia, Daniel, o primesc cu brațele deschiseînsă femeile acestui palat nu sunt atât de bucuroase. Alexandru se retrage în castelui lui, alături de Ramon, majordomul. 

Nu după foarte mult timp regele Eduard se îmbolnăvește de ftizie și moare, iar Miriam este următoare succesoare la tron.

Va reuși oare  reziste iubirea dintre Alexandru și Miriam? Vor lupta pentru ea și pentru ceea ce își doresc? Ce vor face în legătură cu rangul pe care îl au? Va las pe voi  aflați!

 

Recomand din suflet cartea Alinei Cosma, o autoare inzestrata cu foarte mult har scriitoricesc!

 

Link-uri:

Fiica regelui pe Elefant.ro

Pe Librarie.net

Pe facebook

Alina Cosma pe facebook

 

 

Un gând despre „Ducele de Castle. Fiica regelui de Alina Cosma

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s