Interviu Ciprian Albu

Imagini pentru inspira adanc expira de ciprian albu
1. Prezentați-vă în câteva cuvinte pentru cei care nu vă cunosc.

     Ciprian Albu: Sunt Ciprian Albu, corporatist de aproape douăzeci de ani și de curând, scriitor, prin cele două cărți publicate, ”Inspiră adânc! Expiră!” și continuarea, ”Dans!”. Ambele cărți pot fi achiziționate de pe www.portokal.ro și vin însoțite de un superb semn de carte sub forma unei cărți poștale.

2. Dacă ați fi putut să creați un personaj/să scrieți o carte din literatura română sau universală, care ar fi fost acela/aceea?


     Ciprian Albu: Mi-ar fi plăcut să-l pot crea pe Goliadkin, personajul principal din romanul ”Omul dedublat” de Dostoievski.

3. Care este autorul, clasic sau contemporan, cu care credeți că vă asemănați la modul de scriere?


     Ciprian Albu: Mi-ar plăcea să cred că semăn cu mine însumi. Cu siguranță sunt influențat de Murakami, Marquez, de scriitorii contemporani pe care îi citesc, dar nu copiez pe nimeni, nici ca stil, nici ca subiecte sau construcție a romanelor.

4. Cât de mult vi s-a schimbat modul de a scrie de când ați publicat prima carte?


     Ciprian Albu: Încerc să râmân fidel (deocamdată) aceluiași stil de a scrie, romane tip puzzle, care îți solicită atenția și la care vrei să savuzeri fiecare pagină, având în minte promisiunea că la sfârșit se vor eluda toate misterele.

5. Câte lucrări neterminate aveți?


     Ciprian Albu: Lucrez la cea de a treia parte a poveștii, despre care nu vreau să dezvălui deocamdată decât titlul: ”Șapte”.

6. Care e întrebarea pe care v-ați dori ca un fan să v-o adreseze, dar pe care nu ați auzit-o niciodată?


     Ciprian Albu: Cred că în ultimul an am auzit toate întrebările posibile, legate de personajele din cărți, de semnificația simbolurilor și de ce nu, despre mine.

7. Vi se pare dificil să creați personaje de sex opus?


     Ciprian Albu: A intra în mintea unui personaj feminin este cel mai provocator pentru mine și mă bucură enorm faptul că cititoarele se identifică într-o mare măsură cu unele din caracterele din cărțile mele, găsesc similitudini cu acestea, le acceptă și le aprobă comportamentul și modul de gândire.

8. Ați întâmpinat dificultăți la publicare? Dacă da, care au fost acelea?


     Ciprian Albu: Am avut marele noroc ca ambele cărți să fie acceptate foare repede spre publicare de câteva edituri importante din țară, deci la mine parcursul a fost unul foarte lin și firesc. Nu în ultimul rând am beneficiat de sponzorizări din partea unor oameni fabuloși, care au crezut în acest proiect și în energia bună pe care am transmis-o în demersul meu.

9. Ce recomandați scriitorilor începători?


     Ciprian Albu: În primul rând: să nu abandoneze și să nu-și creeze așteptări false. Există o piață de carte enormă la nivel mondial și este foarte greu pentru un debutant să-și facă loc. Și le-aș mai spune să se înarmeze cu foarte multă răbdare.

10. Câteva cuvinte de încheiere?


     Ciprian Albu: Îți mulțumesc pentru acest interviu și îți doresc ție și tuturor celor pasionați de lectură să-și hrănească în continuare mintea și sufletul cu paginile cărților.
Link-uri:
Ciprian Albu pe facebook
Inspira adanc Expira pe facebook
Inspira adanc Expira o puteti gasi pe Librarie.net si pe Portokal.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s