Marat de Natasa Alina Culea

 

Imagini pentru marat de natasa alina culea

Titlu: Marat

Autor: Natasa Alina Culea

Editura: Librex Publishing

Nr. pagini: 248

Anul publicației: 2016

Cum întotdeauna încep prin a mulțumiașa voi face și în acest articol. Mulțumesc, Natasa Alina Culea, pentru ocazia de a-i cunoaște povestea lui Marat, o poveste unică!

Începutul nu a fost promițător deloc, chiar  plictisea. Însă a fost ca pregătireÎl pregătește pe cititor pentru cursa periculoasă în care se inhamase. 

Marat a fost ca un drum anevoios ce dădea apoi într-o prăpastie fără fund, ca un abis negru din care nu aveai scăpare

Totul începe odată cu plecarea Alinei în Beijing, Chinaîn scopuri ale afacerii iubitului ei, Denis. Era prima călătorie în afara țării pe care o făcea și prima în care avea  cunoascămai de aproape, puțin din tradițiile chinezilor.

A fost însoțită de Luana, care a ajutat-o să facă stocul tuturor produselor de pe listele bine organizate de Denis. Datorită acesteia, într-un restaurant cu specific rusesc pe care îl frecventau zilnic, l-a cunoscut pe   Hamid  și     pe     Marat, unchiul acestuia. Nu le cunoștea foarte bine limba, ceea ce îi dădea o stare de disconfort. Dar cum inimile care se atrag nu au nevoie de prea multe cuvinte pentru a se înțelege, Alina și Marat își vorbeau din priviri, niște priviri timide și tandre.

Vrând să rămână puțin singuri și pentru a-i face pe cei doi să se apropie, Luana  și Hamid propun, fiecare însoțitorului de drum, să danseze.

Am început să dansăm lângă orchestra, exact în momentul în care solista începuse să fredoneze o melodie foarte cunoscută, cântată de Alla Pugacheva, „Milion alyh roz” (…).

Acela a fost dansul în care sufletele celor doi s-au apropiat și mai tarepână au format un întreg. Ceea ce știa Alina până atunci despre iubire a fost dărâmat din temelii. Știa  dragostea pe care i-o purta lui Denis era ceva obișnuit, era o siguranță  avea pe cine conta. Dar, alături de Marat, a descoperit  dragostea nu presupune sacrificii.

„Toate relațiile ne învață ceva. Nu am înțeles atunci că nu există responsabilitate într-o relație de iubire, că dacă se ajunge la responsabilitate, înseamnă că este sacrificiu, iar iubirea nu presupune sacrificii.”

După ce au părăsit localul rusesc, la scurt timpîn ușa camerei de hotel, își face apariția Marat cu un buchet imens de trandafiri roșii. Lucrurile care se întâmplau în jurul ei erau neobișnuite, iar, în acel moment, a știut  trebuia  se gândească bine la decizia pe care o avea de luat: se întorcea în România la sfârșitul celor șapte zile, unde își reintalnea iubitul cu care era de 7 ani, sau rămânea alături de Marat, pe care îl știa de câteva zile și cu care nu schimbase foarte multe vorbe, dar pe care deja îl iubea. 

Bărbatul a invitat-o la o întâlnireînsă Alina și-a dat seama  e greșit ce face, înșelându-l pe Denis, așa  a ales prima varianta

 -Nu pot, iartă… vocea mea era resemnată și mai calmă, luasem o decizie venită din rațiunezămislită din sistemul de valori, sistem de care nici măcar nu eram sigură  îmi aparțineaMi-am înfrânt inimascoțându-mi-o din piept, deși îi auzeam cântecul de dor și am decis  plec.

știut  inima ei rămăsese alături de cea a lui Marat, dar nu s-a întors înapoiÎn schimb, singură amintire, cea mai de preț, a fost un trandafir pe care l-a primit de la o chinezoaică micuțaca semn al iubirii pe care i-o purta Marat. Acesta a urmărit-o din umbrăîn timp ce aștepta îmbarcarea în autocar, dar nu a îndrăznit  se apropie, chiar dacă era ultima lor șansă la fericire. 

Îl păstra pe Marat în creier și în sufletdeși știa  deciziile pe care le-a luat au consecințe și nu e ușor  trăiești cu ele pe conștiință

Am știut atunci  orice decizie are urmările ei și  eu va trebui  învăț  trăiesc cu jumătate de suflet, pentru  cealaltă jumătate rămăsese cu el, închisă într-o poveste cum nu a mai fost, o poveste cu doi protagoniști careși vorbeau cu inima în filmele mute.

În scurt timp, s-a despărțit de Denis și, de aici, pasiunea pentru fotografie a devenit o muncă bine plătităprin care a vizitat multe țări din Lume. Dar în  niciuna nu s-a întâlnit cu Maratbărbatul pe care îl iubea.

Deși au trecut 12 ani, sentimentele Alinei au rămas neschimbate, iar suferință creștea în intensitate. Cu ajutorul Alessiei, stewardesa pe care a cunoscut-o de tot atâția ani, când plângea din cauza despărțirii de Marat, a organizat o expoziție cu fotografiile ei și a angajat un detectiv particular. 

Dar oare destinul Alinei și al lui Marat îi va aduce din nou împreună sau vor trăi fiecare în propria suferință provocată de rănile trecutului? Citiți și veți află!

Eu te-am iubit și poate  iubirea

În suflet încă nu s-a stins de tot;

Dar nici neliniște și nici tristețe

Ea nu îți va mai daașa socot.

Fără cuvinte te-am iubit, fără nădejde,

De gelozie, de sfială chinuit.

Dea Domnul  mai fii cândva iubita

Așa adâncașa gingaș cum te-am iubit. – Pușkin

 

„… într-o noapte rece, cu luna scăzută, vor fi două inimi bătând ca una, cum trebuie  fie, când timpul nu există…”

 

 

Link-uri

Gasiti Marat pe Libris, Elefant.ro, Librarie.net si site-ul editurii Librex.

Natasa Alina Culea pe facebook

Pagina de autor

 

 

 

2 gânduri despre „Marat de Natasa Alina Culea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s