Interviu Iulia Ioniță

 

Imagini pentru iulia ionitaImagini pentru iulia ionita

1. Prezintă-te în câteva cuvinte pentru cei care nu te cunosc.

     Iulia Ioniță: Bună, și îți mulțumesc pentru interviu! Mă numesc Iulia Ioniță, am douăzeci de ani, sunt scriitoare și, mai nou, youtuber.

2. Care sunt genurile pe care le abordezi în cărțile tale?

Iulia Ioniță: Deocamdată young adult („Flori în păr”) și fantasy/sf (Seria „Percepții”), dar asta dacă ar fi să „măcelărim” conținutul. Nu cred că mai există cărți care să abordeze un singur gen. „Flori în păr” e un fel de good girl gone rockstar, îi zic eu, cu adolescenți, trupe rock, turnee, droguri, clanuri de mafioți, totul într-un Hollywood cu regim totalitar (Hammington), iar Seria „Percepții” prezintă viața unei tipe care suferă de bullying pentru că are probleme paranormale, merge pe deep web, acolo găsește legende despre un oraș plin de oameni ca și ea, află de tot felul de societăți secrete, ideea de lupta dintre bine și rău, moarte, universuri paralele, lumea de dincolo etc. Deci da, cam asta se întâmplă în mintea mea. Plănuiesc să scriu o carte care să se dea la bacalaureat.

3. Fiind blogger, vlogger și scriitoare, cum îți organizezi timpul? Sunt dese situațiile când nu ”ești la zi” cu postatul?

     Iulia Ioniță: Da, mai mereu nu sunt la zi, fiindcă sunt artistă și fac totul la impuls și stare. În rest treabă, multă treabă, muncesc non-stop în tot ceea ce fac și mă dedic 100%. Când lucrez atât de mult, timpul deja se organizează singur.

4. Care este avatarul tău sau ce animal crezi că îți reprezintă spiritul?

     Iulia Ioniță: M-am gândit la asta. Cred că fluturele.

5. Câte lucrări neterminate ai?

    Iulia Ioniță:   O grămadă. În principal, și cred că interesează, o colecție de „poezii” pe care vreau să o public exclusiv online, numesc eu tot ceea ce am scris acolo antiliteratură. Și, în rest, povești de sine stătătoare, scrise ca și „tratament”, care nu știu dacă vor fi publicate. Dar să nu fim pesimiști, „Flori în păr” a fost cândva așa, iar apoi a devenit atât de atașată de sufletul meu, încât a fost povestea aia scrisă de mine care m-a făcut să dau mail-uri editurilor.

6. De ce ai decis să fii vlogger? Există vreo poveste specială în spatele acestui eveniment?

     Iulia Ioniță: Oo, da. Cu scrisul și cu cărțile mi-am făcut un fel de obișnuință de a redacta ce e în imaginația mea, acolo unde nu poate intra nimeni, și sute de persoane au crezut că eu scriu, de fapt, metaforic, despre mine. Poate că asta m-a făcut să simt nevoia să „descarc” lucruri din viața mea proprie și personală. Am avut nevoie de un echilibru. Cum eu nu practic chestia asta, nu scriu despre mine, am ales să… povestesc despre mine. Ceea ce mi-a mărit comunitatea de cititori, oamenii adoră să fii… personal, aproape, să te audă, să te vadă. Mai ales când îi inspiri și ai ceva de spus. Și iubesc să cred că asta fac.

7. Dacă ai scrie despre tine, ce perioadă din viața ta ar căpăta cea mai mare importanță?

     Iulia Ioniță: Ha, întrebarea anterioară. Probabil liceul, întrucât vorbesc și pe Youtube atât de mult despre viața mea în acea etapă. Liceul, cu toate tâmpeniile lui.

8. Care e întrebarea pe care ți-ai dori ca un fan să ți-o adreseze, dar pe care nu ai auzit-o niciodată?

     Iulia Ioniță: Nu cred că există. Zilnic sunt atâția oameni care mă întreabă atât de multe lucruri, în special pe Instagram, încât nu cred că e un subiect iubit de mine care să nu fie acoperit. Mai mult decât întrebările îmi plac întâmplările pe care le primesc de la fani, de la „am renunțat la facultatea pe care o uram pentru că am citit „Flori în păr”” la „profesoara mea a văzut cum citeam din „Flori în păr” și a aruncat-o pe geam”.

9. Cărțile tale au prezentate fapte din viața reală sau anumite aspecte reale?

     Iulia Ioniță: Nu. În „Flori în păr” mai sunt replici sau faze amuzante inspirate din realitate, în rest pură imaginație, dacă pot numi așa fenomenul. A fost un film ce mi s-a derulat în minte. Și mereu zic că dacă cineva vrea să mă descopere, deși nu mă cunoaște, seria „Percepții” spune mai multe. Dar poveștile, întâmplările, personajele, numele, din cărțile mele, nu au legătură cu realitatea.

10. Câteva cuvinte de încheiere?

     Iulia Ioniță: Îmi doresc ca fiecare om de pe lumea asta să facă măcar un minut pe zi ceva pentru visul său.

 

 

 

Cartile Iuliei le puteti gasi pe site-ul Editurii Librex, Carturesti, Libris si Librarie.net

Iar pe Iulia o gasiti pe youtube, facebook (profilul personal), pe pagina seriei Perceptii inconstiente si pe pagina cartii Flori in par.

 

Pentru colaborari sau recomandari de carte, ma gasiti pe facebook si pe pagina Povesti la rascruce.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s